Veien videre fra skolebenken

Endelig var bloggen oppe igjen, etter noen mnd nedetid.

Til de av dere som ikke har lest bloggen min, var dette tidligere enn studentblogg jeg brukte under studietiden min på Markedshøyskolen i Oslo ( skolen har senere byttet navn til HK).

 

Dette innlegget kommer jeg til å bruke på å fortelle dere om hvordan livet etter skolen har vært for min del.

 

I mitt siste semester på Markedshøyskolen begynte jeg å søke jobber jeg syntes virket spennende og relevante i forhold til det jeg studerte(markedsføring og salgsledelse).

Ettersom jeg hadde spesialisert meg innen den digitale delen av markedsføringen, ønsket jeg en jobb hvor jeg kunne drive med dette. Samtidig hadde jeg fortsatt lyst til å ha en jobb der jeg kommuniserte mye direkte med kunden.

Valget falt til slutt på stillingen som Account Manager i et digitalt markedsføringsbyrå.

 

Etter å ha vært der i rundt et halvt år, begynte jeg å føle jobben ikke helt passet meg. Jeg følte det var en liten missmatch mellom hva jeg fikk inntrykk av jobben gikk ut, og hva jobben faktisk gikk ut på. Samtidig følte jeg at jeg ikke helt gikk inn i arbeidsmiljøet der. Nærmest i det jeg startet prosessen med å planlegge hva jeg skulle gjøre videre, ringte min tidligere sjef fra Jernia Fornebu meg (stedet jeg jobbet under utdanningen).

Hun lurte på om jeg var interessert i en retur dit, i en stilling som Assisterende butikksjef. Jeg valgte umiddelbart å takke ja til dette, ettersom jeg da visste ganske hva jeg gikk til av både ledelse, arbeidsmiljø og arbeidsoppgaver. Selvom dette ga en liten lønnsnedgang, er det et valg jeg ikke har angret på et sekund i ettertid. Samtidig er jeg veldig takknemlig for muligheten jeg fikk som Account Manager. Det var en periode jeg lærte å takle motgang, lærte mye om B2B salg og ikke minst fikk innsyn i digitale verktøy jeg ikke kjente til fra før.

 

Hvor og når veien går videre fra min nåværende jobb vet jeg ikke enda. Det jeg har tenkt er at jeg kanskje etter hvert kan bli butikksjef, jobbe med digital markedsføring eller jobbe med salg innen B2B der hovedfokus er å pleie kundeforhold, og mersalg til eksisterende kunder.

 

Videre vil denne bloggen handle om nettopp det jeg ønsker å jobbe med, nemlig markedsføring og salgsrelaterte emner. Og ønsker du oppdatering om videre innlegg er det bare å følge bloggen min på Facebook.

En kommentar på "Veien videre fra skolebenken"

  1. Bra start, Fredrik. Nå skal du bare etter hvert legge fram din spesialkompetanse og konkretisere med eksempler på hva du kan hjelpe med. Tips, antydning av ideer som skaper nysgjerrighet, som viser salgbare og bredt brukbare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *